اخبار این صفحه
-
«دما» جنسیت خزندگان را تعیین میکند
-
مقصران حذف «یوز ایرانی» از پیراهن تیم ملی؛ فیفا یا اسپانسر
-
پرو میزبان نشست بینالمللی «یخچالهای طبیعی»
-
تخلف در انتقال آب جنگل ابر به شاهرود
-
مشکلات آب و هوا در توسعه شهری فراموش شده
-
«چالهلوت» گرمترین نقطه زمین است
آرشیو
انتخاب روزنامه
جستجو بر اساس تاریخ
جستجو بر اساس تاریخ

«دما» جنسیت خزندگان را تعیین میکند
نویسنده : فاطمه باباخانی
تغییر اقلیم علاوهبر دگرگونیهایی که در حوزه محیط زیست انسانی دارد، حیات گونههای گیاهی و جانوری را نیز بهشدت تحتتاثیر خود قرار میدهد اما آثار این تغییرات بر روی کدام گونهها بیشتر است و زمین آبستن چه حوادثی با افزایش دمای آب و هوایی متناوب خواهد بود؟
علیاصغر مبارکی، مدیرکل دفتر موزههای تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی، در نشست خبری که در دفتر این موزه برگزار شد به تشریح آثار تغییر اقلیم بر محیط زیست طبیعی پرداخت. وی با بیان اینکه دفتر اتحادیه جهانی حفاظت (IUCN) کمیته تخصصی تغییر اقلیم را راهاندازی کرده است، گفت: گرچه تغییر اقلیم پدیده نوظهوری نیست؛ اما اثر آن بر تنوع زیستی کمتر مدنظر قرار گرفته است.
مدیرکل دفتر موزههای تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی با تعریف تغییر اقلیم به تغییرات آب و هوایی در یک بازه زمانی نظیر 10 تا 15 سال بیان کرد: این تغییر در وسعت بالا و پهنههای وسیع رخ داده و یک ناحیه و منطقه را متاثر از تغییرات اکولوژیکی به صورت مستقیم و غیرمستقیم میکند. وی درباره تغییرات مستقیم این پدیده عنوان کرد: تغییر زمان تولیدمثل گونههای جانوری و گیاهی از جمله این مسائل است. دما برای بسیاری از گونهها بهعنوان عامل محرکه عمل میکند که بر اساس آن مهاجرت خود را تنظیم میکنند، نمونه این امر در جمعیت پرندگان، لاکپشتها و... رخ میدهد؛ حال چنانچه دما در فصل نامناسب تغییر پیدا کرده و مهاجرت اتفاق بیفتد ممکن است گونه در طول مسیر خود به موجهای گرمایی یا سرمایی برخورد کند یا به واسطه فقدان غذای کافی با مشکلات عدیده مواجه شود.
7گونه لاکپشت، در معرض انقراض
تغییر در پراکنش از دیگر تاثیراتی بود که مبارکی به آن اشاره و اضافه کرد: برخی از گونهها از تحمل دمایی پایینی برخوردارند و با بالا رفتن دما مرگ آنها رقم میخورد. این امر بهویژه درباره خزندگان که دوزیست بوده و فعالیت تولیدمثلی آنها بهصورت مستقیم به دما وابسته است تاثیرات گستردهای را به جا میگذارد. در این نمونه گونهها و به ویژه لاکپشتهای دریایی تعیین جنسیت بر اساس دما اتفاق میافتد؛ اگر دما و شرایط متعادل یعنی 28/5 تا 30/5درجه باشد 50 درصد تخمها نر و 50 درصد ماده خواهند بود؛ اما اگر دما بین 28 تا 29 درجه یا بین 30 تا 31 درجه تغییر کند، جنین به جنس نر گرایش پیدا میکند.
وی ادامه داد: چنانچه روند تغییرات دمایی در یک بازه زمانی طولانی مانند 10 سال ادامه پیدا کند شما در یک منطقه تنها لاکپشتهای تکجنسی خواهید داشت. اینگونههای تکجنسیتی زمانی وارد چرخههای تولیدمثلی و مهاجرتی میشوند با چالشهای عدیده مواجه شده و جمعیت آنها از هم میپاشد. از این روست که شاهدیم از هفت گونه لاکپشتهای دریایی در جهان در حال حاضر هر هفت مورد در معرض خطر انقراض هستند.
مدیرکل دفتر موزههای تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی این تغییرات جنسیتی را درباره سایر گونههای خزنده مانند گاندوها نیز موثر دانست و گفت: اگر دما بین 31/5 تا 32/5 باشد ترکیب جنسیتی مطلوب خواهیم داشت. در حالی که در دمای بالای 32/5جنس نر و در دمای بین 28 تا 31 جنس ماده غالب میشود. اگر دما به مقدار زیاد هم بالا برود کل جنینها در هر گونهای از بین رفته و گونه به لحاظ تعدادی با چالش جدی مواجه میشود.
مهاجرت به شمال برای سازگاری
وی درباره جابهجاییهای جمعیتی گونهها نیز بیان کرد: زنجیره اتفاقها نشان میدهد، هرچه تناوب فجایع محیط زیستی بیشتر شود شاهد آثار عمیقتر بر زیستگاهها و جابهجاییهای جمعیتی خواهیم بود؛ به عنوان مثال زمانی که هوا گرمتر میشود گونههای مناطق معتدله ناچار میشوند پراکنش خود را به مناطق شمالیتر کشانده و عرضهای جغرافیایی بالاتری را اشغال کنند.
مبارکی افزود: این تغییرات همچنین میتواند با حذف گونههای بسیار آسیبپذیر در یک زیستگاه، گونههای دیگر را نیز تحتتاثیر خود قرار دهند. در این حالت گونههایی که از یک گونه حساس تغذیه میکردند به بنبست چرخه غذایی رسیده و در طبقهبندی، زیر عنوان گونههای بحرانی قرار میگیرند.
تغییرات رفتاری و فیزیولوژیکی خزندگان، حشرات و گیاهان از دیگر مواردی بود که مدیرکل دفتر موزههای تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی به آنها اشاره کرد و گفت: در هوای گرم برخی خزندگان برای سازگاری خود با شرایط جدید تغییر رنگ میدهند و به این ترتیب رنگ گونهها به مرور و طی سالیان در یک محدوده تغییر پیدا میکند.
وی بیان کرد: درباره ماهیها و نمونه قزلآلا نیز شاهدیم با افزایش دما اکسیژن موجود در آب کاهش پیدا کرده و جمعیت اینگونه در یک عرصه از حالت غالب خارج شده یا به آبهای سرد مهاجرت میکند.
سیل، چرخه زیستی تالاب را مختل میکند
سیل، طوفان، آتشسوزی، امواج دریایی و النینو از دیگر پیامدهای تغییر اقلیم بود که مبارکی به آنها اشاره و عنوان کرد: جریانهای شدید آب در یک محدود
100 تا 200 کیلومتری میتوانند حجم فرسایش بالای خاک را به همراه داشته باشند. زمانی که بارگذاری این فرسایش در یک محیط تالابی اتفاق بیفتد میتواند عمق یک تالاب را گاه از دو متر به یک متر برساند که همین پدیده موجب افزایش دمای تالاب و در نهایت تغییر چرخه زیستی گونهها شود.
وی شدت تاثیرات تغییر اقلیم را در مناطق ساحلی و دریایی گستردهتر دانست و گفت: در آماری که از سوی IUCN منتشر شده، ما تا یک متر افزایش سطح آب دریاها را خواهیم داشت که این امر میتواند برخی کشورها و بسیاری از جزایر را به زیر آب ببرد؛ به عنوان مثال زیستگاه ببر در آسیا در جنگلهای مانگرو است که با افزایش سطح آب، زیستگاه آنها نیز بهطور کلی نابود میشود. مدیرکل دفتر موزههای تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی اضافه کرد: مرجان از حساسترین گونهها در برابر تغییرات دمایی هستند. دیوارهای بزرگ مرجانی در استرالیا بهواسطه این پدیده در حال از بین رفتن است و این در حالی است که مرجانها زیستگاههای مناسبی برای گونههای مختلف بهلحاظ محل تخمگذاری، منبع تغذیهای و محل تولد و پرورش هستند و ارزش زیستگاهی بالایی دارند.
چرا مرجانها در لاوان و هندورابی میمیرند؟
وی درباره حجم انبوه مرجانهای مرده در لاوان و هندورابی گفت: هنوز مشخص نیست آنچه در این جزایر اتفاق افتاده به تغییرات اقلیم بازمیگردد یا خیر؛ اما مشخص است زمانی که گرمایش با تاثیرات انسانی همراه شود میتواند تخریب را در سطح گسترده و وسیع به همراه داشته باشد و تنشهای مرجانی را شدت بخشد.
شیوع بیماریها و آفات از دیگر مواردی بود که مبارکی در سخنان خود به آن پرداخت و ادامه داد: بالا رفتن دما گاه موجب شکوفایی یک جمعیت و تبدیل آن به گونه مهاجم میشود که به عنوان آفت وارد عمل شده و سایر گونهها را مورد تهدید قرار میدهند.
وی افزود: براساس مطالعه آسیبپذیری گونهها که توسط IUCN صورت گرفته است، سه عامل در معرض بودن، حساسیت گونه و پتانسیلهای اندک سازگاری در این مقوله تاثیرگذارند.
براساس تقسیمبندی دیگر دفتر جهانی حفاظت، گونههایی در معرض چالش بیشتر قرار دارند که سه مولفه کمتر شناخته بودن، پراکنش محدود و کاهش دامنه پراکنش را به همراه دارند که این امر بهویژه درباره گونههای اندمیک مشهودتر است.
مدیرکل دفتر موزههای تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی افزود: بر اساس آمارهای ارائه شده 35درصد پرندگان، 52 درصد دوزیستان، 71درصد مرجانها از تغییرات اقلیم بهشدت تاثیر میپذیرند و این در حالی است که بر اساس نظر کمیته بینالدولی تغییرات اقلیمی تا سال 2100 زمین بین 2 تا 7/5درجه و براساس مطالعات IUCN بین 1/4 تا 5/8 درجه افزایش دما را تجربه خواهد کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مقصران حذف «یوز ایرانی» از پیراهن تیم ملی؛ فیفا یا اسپانسر
در حالی که تنها ۴۰ روز تا آغاز مسابقات انتخابی جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸ مانده است، سرنوشت نقش یوز ایرانی روی پیراهن تیم ملی فوتبال کشورمان هنوز نامشخص است.
نماد محیط زیستی که در آستانه جام جهانی ۲۰۱۴ جای خود را روی پیراهن تیم ملی فوتبال باز کرد، بسیار زود تبدیل به نماد فوتبال کشورمان شد تا جایی که بازیکنان این تیم در سراسر جهان و در میان علاقهمندان این رشته ورزشی با نام «یوزهای ایرانی» شناخته شدند.
موفقیت طرح محیط زیستی درج تصویر یوز روی پیراهن تیم ملی به اندازهای چشمگیر بود که دیگر فدراسیونهای ورزشی کشور هم به فکر افتادند تا هر یک برای خود نمادی از محیط زیست و گونههای جانوری عمدتا در معرض خطر را در نظر بگیرند. در همین راستا «درنا» نماد تیم ملی والیبال و«خرس سیاه» نماد جودو، «سیاه گوش» نماد ووشو، «دراج» نماد اسکوآش، «کبک دری» نماد اسکی و «پرستوی دریایی» نماد ورزش اسکیت شد تا تیراندازی با «خارپشت»، چوگان با «گورایرانی» و دوچرخه سواری با «آهو» شناخته شود. با این حال و در شرایطی که حدود ۴۰ روز دیگر نخستین دیدار تیم ملی فوتبال کشورمان در رقابتهای انتخابی جام جهانی برگزار میشود، خبرهای خوبی از ادامه این طرح موفق به گوش نمیرسد و رونمایی از پیراهن تیم ملی بدون درج تصویر یوز طی ماههای گذشته هم شایعات را دامن زد که یوز ایرانی از پیراهن تیم ملی پریده است. همچنین صحبتهای درباره ایرادهای فیفا به وجود نقش یوز روی پیراهن تیم ملی این شائبه را قوت بخشید تا نگرانی دوستداران محیط زیست تشدید شود.
محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان، چندی پیش در حالی که خبرهای خوبی از ارتباط یوز ایرانی و فوتبال ایران نداشت، گفت: قرار دادن نقش یوز ایرانی روی پیراهن تیم ملی در اختیار ما نیست و فدراسیون بینالمللی فوتبال باید درباره آن نظر بدهد. اگر فدراسیون بینالمللی فوتبال با درخواست ما موافقت کند یوز ایرانی روی پیراهن تیم ملی نقش میبندد. اما باید منتظر رأی این نهاد بینالمللی باشیم.
فعالان محیط زیست کشور که برای جلب موافقت فیفا در جام جهانی ۲۰۱۴ تلاش بسیاری انجام دادند، معتقدند وقتی فیفا یکبار با درج این تصویر روی پیراهن تیم ملی موافقت کرده، حالا مخالفت با آن بیمعنی است و اصولا دلیلی برای مخالف با این طرح محیط زیستی وجود ندارد.
همچنین سرپرست دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت ورزش و جوانان نیز نظر فعالان محیط زیست را تایید کرد و گفت: حذف تصویر یوز ایرانی از پیراهن تیم ملی ارتباطی به فیفا ندارد و این سازمان اصولا نمیتواند مخالفتی داشته باشد؛ زیرا ما جریمه آن را پرداخت کردهایم و حق داریم در تمام مسابقات از این تصویر استفاده کنیم.
شجیع افزود: اصل موضوع حذف یوز ایرانی از پیراهن تیم ملی به موضوع اسپانسرها برمیگردد. در واقع چون اسپانسر لباس تیم ملی عوض شده است، اسپانسر جدید علاقهای به درج تصویر یوز ایرانی ندارد، زیرا معتقد است درج تصویر یوز، برند اسپانسر پیشین پیراهن تیم ملی را در اذهان عمومی زنده میکند و برند آنها را تحتتاثیر قرار میدهد. سرپرست دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت ورزش و جوانان همچنین از تماس این دفتر با فدراسیون فوتبال خبر داد و عنوان کرد: مذاکراتی با مسئولان فدراسیون فوتبال داشتهایم و آنها قول دادهاند با طراح پیراهن صحبت کنند تا طرحهایی جدید از پیراهن تیم ملی ارائه دهد. شاید درج تصویری جدید از یوز ایرانی روی پیراهنهای جدید، بتواند مشکل برندینگ اسپانسر جدید را حل کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

پرو میزبان نشست بینالمللی «یخچالهای طبیعی»
ایسنا: نشست بینالمللی «اکوسیستمهای کوهستانی و یخچالهای طبیعی» ماه آینده در پرو برگزار میشود. قرار است در نشست بینالمللی اکوسیستمهای کوهستانی و یخچالهای طبیعی در رابطه با تاثیرات گرمای جهانی بر منابع آب و غذایی بحث شود. یکی از محققان ارشد پرو نیز در همین رابطه هشدار داد این کشور طی ۴۰ سال گذشته، ۴۰ درصد یخچالهای کوهستانی خود را از دست داده و مساحت این یخچالها از ۲۰۴۲ کیلومتر مربع به ۱۲۹۰ کیلومتر مربع کاهش یافته است. به گزارش خبرگزاری شینهوا، گرمای جهانی به تخریب یخچالهای طبیعی منجر شده که بر میزان منابع آب تاثیر منفی گذاشته است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تخلف در انتقال آب جنگل ابر به شاهرود
طرح انتقال آب گلستان به سمنان در حالی اجرا شده است که دادستان علیآباد کتول حکم توقف طرح را داد و سازمان محیط زیست هم بهدلیل تخلف گسترده برای توقف آن شکایت کرده بود. این طرح اکنون علاوهبر اعتراضات سازمانی، اعتراضات مردمی را نیز به همراه داشته، تا جایی که انجمنی مردمی برای همین منظور تشکیل شده است که پیگیر معضلات و مشکلات این طرح است. انجمن با پیگیریهای خود تاکنون زمینهساز چندین بار بازدیدهای مختلف مسئولان از این منطقه بوده تا تخلفات را آشکار کند.
سیدعلی حسینی، مدیر منابع آب شهرستان علیآبادکتول، درپاسخ به این پرسش که حجم آب چشمهها جوابگوی انتقال 2/5 میلیون مترمکعب آب به سمنان است، میگوید: آخرین ارزیابی انجام شده در دره مردهشور که البته اطلاعات آن محرمانه بود ۴۰ لیتر بر ثانیه را نشان میدهد، درحالی که ما برای انتقال 5/2میلیون مترمکعب باید ۸۰ لیتر آب بر ثانیه را انتقال دهیم. سیدعلی حسینی میافزاید: خط رأس حوضه آبریز هر منطقه را مشخص میکند و سرچشمههای زرینگل که هماکنون مورد بحث است کاملا در حوضه آبریز استان گلستان قرار دارد و از نظر ما دبی آب سرچشمهها جوابگوی انتقال 2/5میلیون مترمکعب آب در سال به سمنان نیست.
به گفته وی هرچند سازههای فنی در بازنگری طرح دیده شده؛ اما با توجه به اینکه سرچشمههای زرینگل تامینکننده منابع سفرههای زیرزمینی و آبهای سطحی منطقه است انتقال همه حجم آب سرچشمهها به سمنان بر محیطزیست، کشاورزی و همچنین چشمه شور و غلظت آن در استان گلستان تاثیرگذار بوده و تهدیدی برای خشکسالی علیآبادکتول محسوب میشود.
تخریب جنگلهای هیرکانی پونه آرام
منطقه پونه آرام دقیقا همان نقطهای است که نهتنها مسئولان و مدیران، بلکه خود طبیعت نشان میدهد اینجا حوضه آبریز گلستان است. شیارهای خشکشده مسیر حرکت آب به پاییندست، رانش زمین، ریزش خاک، تخریب جنگل هیرکانی در دل جنگلهای پونه آرام و محدوده رویش درختان سرخداری بهوضوح قابلمشاهده است. سیدهاشم موسوینژاد، معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان علیآبادکتول، بابیان اینکه قرار بود ۳۰۰ متر این پروژه در جنگل انجام شود، میگوید: سازمان جنگلها بهشرط حداقل تخریب، بدون قطع درخت و بهصورت دستی مجوز انتقال آب از سرچشمههای قطری را صادر کرده است، اما هماکنون این پروژه سه تخلف تخریب جنگل، قطع درخت و انجام مکانیزه پروژه را در پرونده خود دارد و سازمان جنگلها پیگیر این تخلفات است.
رمضانعلی رستاقی، رئیس اداره حفاظت محیطزیست این شهرستان، عنوان میکند: محیط زیست شاکی اجرای این پروژه است و سال گذشته شکایت خود را تقدیم دستگاه قضا کرده و شکایتش را پس نمیگیرد.
رستاقی میافزاید: نگران روزی هستیم که از ما بگویند حق آبِ محیطزیست، حیاتوحش، طبیعت و مردم چقدر است، میزان آب مورد نیاز را بگیرید و کنار بروید. خشکسالی در این منطقه نهتنها دور از انتظار نیست، بلکه در آیندهای نزدیک رخ میدهد. وی تاکید میکند: این پروژه مطالعات ارزیابی زیستمحیطی ندارد و نگران نظرات غیرکارشناسی در ادامه پروژه هستیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مشکلات آب و هوا در توسعه شهری فراموش شده
باشگاه خبرنگاران جوان: عضو ناظر مجلس در شورای عالی آب با بیان اینکه برای توسعه کلانشهری مانند تهران طرحی سازگار با تغییر آب و هوا وجود ندارد، گفت: رتبه مدیریت منابع آبی ایران در بین 239 کشور، دویستوسیویک است.
احمدعلی کیخا، عضو ناظر مجلس در شورای آب، درباره جایگاه ایران در مدیریت منابع آبی، طرحهای سازگاری و توسعه شهری بر مبنای تغییرات اقلیم اظهار داشت: طبق مطالعات انجام شده در سال 2013 رتبه مدیریت اکوسیستم منابع آبی ایران در بین 231 کشور، دویستوسیویک بوده است.
وی با اشاره به حضور در اجلاس جهانی آب که در سال 2011 با حضور 25 هزار نفر از سران کشورها برگزار شد، بیان داشت: تغییرات آب و هوا، عدم بازگشت به شرایط قبلی و لزوم توسعه بر مبنای طرحهای سازگار با تغییرات اقلیم از نتایج این کنفرانس بود، اما هنوز مردم و مسئولان ما به باور این وضعیت نرسیدهاند. عضو ناظر مجلس بر شورای عالی آب عنوان کرد: بعید میدانم کلانشهر تهران طرح سازگاری با تغییر اقلیم را در توسعه شهری خود بهعنوان مبنا و قانون در نظر گرفته و آن را به اجرا گذاشته باشد. کیخا ادامه داد: در استانی همچون یزد که میزان بارندگی 50 میلیمتر است، سدسازی گسترش یافته و اینچنین محدودیت کمبارشی در اولویت توسعهای آن در نظر گرفته نشده است. وی با تاکید بر اینکه در هر امر توسعهای، وضعیت آب آن منطقه باید تصمیمساز باشد و نباید از میزان تراز آب خارج شویم، بیان کرد: در تمام نقاط کشورمان حتی مناطق پر آبی همچون خوزستان و گیلان نیز مشکل کمآبی داریم و دلیل به وجود آمدن این بحران خسارت ساز، مدیریت منابع آبی نیست و اکنون تنها راهحل، تغییر رویکرد جدی است تا از تشدید شرایط بحرانی کنونی خودداری کنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

«چالهلوت» گرمترین نقطه زمین است
تسنیم: پدر کویرشناسی ایران با اشاره به اینکه گرمترین نقطه جهان «گندمبریان» نیست، و «چالهلوت» با دمای 70/7درجه و با ثبت رسمی ناسا است، گفت: چاهها سرطان قنات هستند و باید از این به بعد قناتها را در استانهای شمالی کشور زنده کرد.
پروفسور پرویز اظهار کرد: در سال 1345 که بنده از خارج به ایران برگشته بودم به توصیه احمد مستوفی، پدر جغرافیای ایران، به مدت 5 سال از سال 47 تا 51 بر روی لوت کار کردیم. به همراه ما کاشفان بزرگ صحرای آفریقا بودند. وی افزود: از بنده به دروغ عنوان کردند که گندمبریان گرمترین نقطه زمین در جهان است، ولی اینگونه نیست و باید عنوان کنم گرمترین نقطه جهان در بیابان لوت مربوط به چالهلوت است که برای رسیدن به آن از سمت شهداد 75 کیلومتر به سمت این بیابان باید پیش رفت. کردوانی ادامه داد: بنده در تحقیقاتم ثابت کرده بودم این نقطه بیابان لوت با 68 درجه گرمترین نقطه جهان است که متعاقب آن ناسا نیز با برآورد گرمای 70/7 درجه ثابت کرد این نقطه گرمترین منطقه در جهان به حساب میآید و 5 سال نیز لوت گرمترین نقطه جهان به ثبت رسید.
وی در ادامه با هشدار نسبت به از بین رفتن قناتها که شاید دیگر به آثار باستانی تبدیل شوند، افزود: چاهها سرطان قناتها هستند و ما مشاهده میکنیم که استانی مانند یزد تمدن خود را مدیون قناتهایش است، ولی امروز دیگر ما باید توسعه این قناتها را در استانهای شمالی از جمله گیلان و مازندران دنبال کنیم؛ زیرا برخلاف گذشته که یک قنات 30 سال طول میکشید ساخته میشود امروزه با 20 روز میتوان یک قنات ساخت. کردوانی با تاکید مجدد بر اینکه دانش ساخت قنات برای ایرانیها است، عنوان کرد: باید برای احیاء و حفظ قناتها مواردی را رعایت کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.