اخبار این صفحه
-
مجوز هیچگونه فعالیتی نمیدهیم
-
بومیسازی گیاهان دارویی جایگزین برداشت از عرصه شود
-
کوتاه
-
93 سد در اولویت احداث قرار دارند
-
بیمهری سازمان جنگلها با جنگلبان بیمار بویراحمد
-
زمین خواری در شهرستان راز و جرگلان
-
ایلام از قطبهای تولید نهال در کشور است
آرشیو
انتخاب روزنامه
جستجو بر اساس تاریخ
جستجو بر اساس تاریخ

مجوز هیچگونه فعالیتی نمیدهیم
مالک: قطعا مدیریت من در پارک جنگلی سیسنگان بهتر از مستاجران قبلی خواهد بود
محمدحسین درویش، مالک خصوصی قطعه کوچکی از پارک جنگلی سیسنگان، میگوید: زمین خود در این پارک را تحویل گرفته است؛ اما مدیرکل منابع طبیعی استان مازندران (نوشهر) با تأکید بر اینکه زمین این مالک خصوصی به وی تحویل نشده است، از عزم جدی این اداره برای عدم ارائه مجوز به درویش، برای فعالیت در پارک جنگلی سیسنگان خبر میدهد. این پارک جنگلی ساحلی، جزو معدود نقاطی از بخش ساحلی مازندران است که حریم دریا برای گردشگران آزاد بوده و توسط افراد تصرف نشده است.
نویسنده : لیلا مرگن
پارک جنگلی سیسنگان در ۲۷ کیلومتری جاده نوشهر به نور واقع شده و یکی از قدیمیترین پارکهای ساحلی شمال کشور به حساب میآید. نیمه مردادماه امسال خبر رسید که یک قطعه تقریباً هفت هزار متر مربعی از پارک، مالکی خصوصی به نام محمدحسین درویش دارد که با حکم دادگاه، توانسته مالکیت خود بر این زمین را ثابت کند. به همین دلیل بر اساس حکم دادگاه، باید قطعه زمین این مالک خصوصی که مشرف به ساحل است، به وی تحویل شود. در آن مقطع اعلام شد که دولت تصمیم گرفته برای حفظ یکپارچگی پارک، زمین معوض در اختیار مالک قرار دهد. با گذشت کمتر از دو ماه از اعلام این خبر، محمدحسین درویش، مالک خصوصی قطعه کوچکی از پارک سیسنگان، در گفتوگو با «سبزینه» از تحویل گرفتن قطعه زمین خود در این پارک خبر میدهد. وی بار دیگر بر مواضع قبلی خود تأکید کرده و میگوید: هر زمان دولت معوض زمین من را در اختیارم قرار دهد، حاضر به ترک پارک جنگلی سیسنگان هستم. درویش ادامه میدهد: قصد محصور کردن زمین خود در پارک جنگلی سیسنگان را ندارم و کاربری زمین را بر اساس مجوزی که منابع طبیعی به من میدهد، تغییر خواهم داد. قصد دارم از زمین خود درآمد کسب کنم و قطعاً بیشتر از مسئولان منابع طبیعی میتوانم گردشگر برای این پارک جذب کنم.
وی درباره وضعیت سایر مالکان خصوصی پارک جنگلی سیسنگان بیان میکند: در این منطقه 30 نفر سند داشتند که سند 28 نفر اعیانی بود و با آنها تصفیه حساب شده است. دو نفر نیز سند عرصه و اعیان داشتهاند. 10سال قبل یکی از ما دو نفر در دادگاه لاهه دولت را محکوم به پرداخت 500 میلیون تومان غرامت کرد و تعیین تکلیف زمین من نیز تاکنون ادامه یافته است.
مالک خصوصی بخشی از پارک سیسنگان از وضعیت نامناسب کارگران پارک جنگلی سیسنگان سخن میگوید. به گفته وی مستاجر قبلی پارک جنگلی سیسنگان اقدام خاصی در این پارک انجام نداده و در حال حاضر کارگران پارک از وضعیت شغلی خود ناراضی هستند، زیرا بیمه ندارند. درویش تأکید میکند: قطعاً مدیریت من در پارک جنگلی سیسنگان به مراتب بهتر از مستاجر قبلی خواهد بود. پارک جنگلی سیسنگان یکی از پارکهایی است که در راستای اجرای قانون برنامه پنجم، مدیریت آن به شهرداریها واگذار شد. متولیان منابع طبیعی به دلیل نبود اعتبارات کافی، مدیریت پارکهای جنگلی حاشیه شهرها را به شهرداریها واگذار کردند. شهرداری نیز در سال 93، 1300 هکتار از پارکهای جنگلی غرب مازندران را به بخش خصوصی در قالب قراردادهای 10 تا 15 ساله واگذار کرد؛ اما بخش خصوصی هیچگاه به تعهدات خود در مدیریت پارکهای شهری عمل نکرد. از سوی دیگر متولیان منابع طبیعی به دلیل آنکه خلع ید از شهرداری نیاز به تشکیل پرونده در دادگاه داشت، برای مقابله با سوءمدیریتهای اعمال شده در پارکهای جنگلی وارد عمل نشدند، زیرا علاوه بر اینکه مراحل دادرسی بسیار طولانی بود، اعتبار کافی برای مدیریت پارکهای جنگلی را نیز در اختیار نداشتند.
درویش، مالک خصوصی بخشی از پارک سیسنگان، نیز در سخنان خود به کارشکنی مستاجران قبلی پارک اشاره میکند. وی درباره اینکه چه اقدامی در قطعه زمین خود در پارک سیسنگان انجام داده، میگوید: من یک میله معمولی در اطراف زمین خود زدم و منتظر ارائه مجوز از سوی منابع طبیعی هستم.
زمینی تحویل نشده است
با وجود سخنان درویش درباره دریافت زمین خود در پارک جنگلی سیسنگان، کورش خلعتبری، مدیرکل منابع طبیعی استان مازندران (نوشهر)، در گفتوگو با «سبزینه» تحویل زمین به این مالک خصوصی را تکذیب میکند.
وی اضافه میکند: هیچ پیکهکوبیای در پارک جنگلی سیسنگان انجام نشده و آنچه وجود دارد مربوط به نقشههای اداره کل منابع طبیعی است. وسعت زمین پیکهکوبی شده دو هزار و 800 متر مربع است که حریم ساحل و جاده نیز در این قطعه زمین وجود دارد. در حالی که درویش مدعی است بیش از هفت هزار متر مربع زمین در پارک جنگلی سیسنگان دارد.
خلعتبری میگوید: قصد داریم به جای زمین درویش به وی معوض دهیم؛ اما هر قطعه زمینی که به این مالک پیشنهاد میشود، بهانه میآورد و نمیپذیرد. درویش به جای زمین خود در پارک سیسنگان اصرار دارد یک نقطه را که شمشاددار است و در مجاورت ساختمان ریاستجمهوری در «چلک» واقع شده، تحویل بگیرد. ما نمیتوانیم آن نقطه را به وی بدهیم. ما باید قطعه زمینی به درویش بدهیم که از نظر فنی و مسائل اقتصادی- اجتماعی مشکلی نداشته باشد. اگر بپذیرد پول زمین وی را هم میدهیم؛ اما این مالک خصوصی فقط درخواست معوض کرده است.
وی تأکید میکند: تعیین ارزش زمین به عهده کارشناس دادگستری است و به دلیل آنکه درویش درخواست زمین معوض دارد و بهای قطه زمین خود در پارک جنگلی سیسنگان را طلب نکرده است، ابتدا باید زمین معوض پیشنهادی اداره کل منابع طبیعی را تأیید کند تا کارشناس دادگستری برای ارزشگذاری زمین وارد عمل شود.
پیش از این مالک خصوصی بخشی از پارک جنگلی سیسنگان گفته بود که زمینهای معوض پیشنهاد شده از سوی اداره منابع طبیعی غرب مازندران در مناطق سیلخیز واقع شده و این زمینها مشکلدار هستند؛ اما خلعتبری در واکنش به این اظهارات میگوید: فقط زمینهای بدون معارض را میتوانیم در اختیار این فرد قرار دهیم. مدیرکل منابع طبیعی مازندران (نوشهر) تأکید میکند: مجوز هیچگونه فعالیتی به درویش داده نخواهد شد.
تسریع در انجام تشریفات
با وجود مقاومتهای اداره کل منابع طبیعی مازندران (نوشهر)، مسعود منصور، معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، با اشاره به اتفاقنظر بخشهای مختلف سازمان جنگلها برای حفظ مالکیت کامل اراضی پارک ملی سیسنگان، به «سبزینه» میگوید: با توجه به اینکه بخشی از پارک ملی سیسنگان مالک خصوصی دارد و این فرد از طریق مراجع قضایی و حقوقی مالکیت خود را احراز کرده، بنابراین وی حقوق محترمی دارد و باید این حقوق از سوی دولت پرداخت شود.
وی اضافه میکند: احترام گذاشتن به حقوق مالک خصوصی پارک سیسنگان به مفهوم تحویل اراضی پارک به وی نیست، بلکه باید هرچه سریعتر تشریفات مربوط به ارائه معوض به این مالک انجام یا وجه زمین به درویش پرداخت شود. این منطقیترین و سریعترین راه ممکن است.
منصور بیان میکند: معتقدم مسئولان استانی باید در شرایطی که به این عرصه برای بهبود مدیریت پارک نیاز دارند، هرچه سریعتر عرصه جایگزین را به سازمان معرفی کنند تا مراحل صدور مجوز انجام شود.
به اعتقاد معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، راهکار حفظ اراضی پارک جنگلی سیسنگان ماده 64 مکرر قانون حفاظت است که برای چنین شرایطی ارائه زمین معوض پیشبینی شده است؛ اما اصراری نیست که زمین معوض حتماً در شمال کشور واقع شده باشد. البته خود استان باید تلاش کند که با کمک ذینفع عرصهای را به عنوان جاییگزین معرفی کند تا مشکل حل شود.
وی اضافه میکند: این الزامات توسط سازمان جنگلها به استان ابلاغ و متأسفانه توسط برخی همکاران بهگونهای دیگر تفسیر شد. ما نمیتوانیم مردم را 20 یا 25 سال برای تصمیمگیری معطل نگه داریم. استان باید برای حل این مشکل، عرصه جایگزین را معرفی کند تا مراحل قانونی طی شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بومیسازی گیاهان دارویی جایگزین برداشت از عرصه شود
نویسنده : محمد مومنی
عدهای سودجو به بهانه اشتغال و افزایش درآمد روستاییان، منابع ملی ما را از بین میبرند و طبیعت کشور و حتی آینده همین روستانشینان را به خاطر مطامع خود به خطر میاندازند. مهمترین هدف دستگاههایی همچون ادارات منابع طبیعی و محیط زیست، حفاظت از همین منابع ملی است و گاهی مشاهده میشود که حتی برخی افراد خواهان این اراضی، وقتی با مقاومت مسئولان منابع طبیعی و محیط زیست مواجه میشوند و از آنها جواب منفی میشنوند، با جوسازیهای گوناگون در جهت پیشبرد اهداف غیرمنطقی خود گام برداشته و حتی ممکن است انواع برچسبها را به حافظان این منابع ملی وارد کنند. برداشتهای بیرویه، منابع طبیعی کشور را به جایی رسانده است که هرگونه برداشت گیاهی از عرصههای طبیعی و مراتع از این پس جز خسران و نابودی پوشش گیاهی و به تبع آن حیات جانوری، چیزی در بر نخواهد داشت و در همین سالهای نزدیک همه ما اثر شوم آن را خواهیم دید و زمانی خواهد رسید که دیگر کار از کار گذشته است.
جای تأسف دارد که این برداشتها حتی از طریق تشکلهایی که خود را داعیهدار حفاظت از این عرصه میدانند با کمال وقاحت، تبلیغ و اطلاعرسانی میشود. حال سوال شاید این باشد که پس راهکار استفاده از این نعمات خدادادی و ذخایر ژنتیکی موجود در عرصههای طبیعی چیست؟ من بهعنوان یکی از کوچکترین افرادی که تخصصی در این زمینه دارند، راهکار آن را در زراعیکردن و بومیسازی این نعمات خدادادی میدانم. پوششهای گیاهی و جانوری موجود به عنوان ذخایر ارزشمند ژنتیکی باید حفظ شوند.
تشکلها و گروههایی که ادعای مردمی بودن دارند، باید در این راه گام بردارند؛ البته نه در بهرهبرداری برای تأمین منافع خود و تأمین منابع مالی برای تشکلهای مردمی که فقط 2 یا 3 سالی از درآمد آن بهرهمند خواهند شد و در سالهای بعد، همین مردم با یک فاجعه زیستمحیطی روبهرو خواهند شد. لذا بار دیگر هشدار میدهم که دست از بهرهبرداریهای بیرویه به بهانههای مختلف بردارید و باعث نابودی این ذخایر ارزشمند نشوید. بیاییم همه با هم از منافع زودگذر شخصی در جهت بهرهبرداری از عرصههای طبیعی دست برداشته و حافظان منابعطبیعی و محیط زیست را در راه حفظ آن یاری رسانیم. بر همین اساس طرح توسعه کشت گل محمدی را جهت حفظ و نگهداری منابع طبیعی در کنار بهرهمندی از درآمد بسیار مناسب آن پیشنهاد میدهم و پیگیری میکنم. لازم است همه عزیزان ما را در این راه یاری رسانند؛ چرا که با اجرای این طرح نه تنها گیاه و پوششی از طبیعت از بین نخواهد رفت، بلکه یک گیاه ارزشمند همچون گل محمدی به طبیعت اضافه خواهد شد. خوشبختانه تأکید مسئولان ارشد استان خراسان شمالی و بهویژه مسئولان تخصصی این عرصه نیز در راستای همین موضوع است و حمایتهای آنان از این طرح، گواه این مدعا است. توسعه گیاه ارزشمند گل محمدی در استان به همراهی برخی از مسئولان، سایر ادارات استانی و افراد مدعی نیاز دارد./ ایرنا
*مختصص بیوتکنولوژی و ژنتیک مولکولی

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

کوتاه
مهر: محمدحسین جعفری، مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، با اعلام اینکه ذخیره آب سد دوستی ۹ درصد کاهش یافته است، گفت: هماکنون ۲۹ درصد ظرفیت سد دوستی پر آب است، در حالی که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۳۸ درصد بوده است. وی افزود: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۱۳۲ میلیون متر مکعب آب به سد دوستی وارد شده و هماکنون ۳۵۵ میلیون مترمکعب آب پشت این سد ذخیره شده است.
ایسنا: علینقی حیدریان، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، سیل، فرسایش بادی و آبی، کمبود آب، خشکسالی، تغییر اقلیم، برداشت بیرویه آب و از بین رفتن مراتع را از جمله تهدیدات این استان برشمرد. وی افزود: از سال 75 تا 94 حدود 299 مورد سیل در این استان داشتیم که 215 مورد دارای خسارت و 84 مورد بدون خسارت بوده است.
تسنیم: منصور کیاور، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمانشاه، گفت: مصرف آب در شهر کرمانشاه و شهرستانهای گرمسیر این استان طی چند روز گذشته و زودتر از سال قبل به مرز هشدار رسید. وی افزود: هماکنون مصرف آب در این استان به 200 تا 270 لیتر در شبانهروز برای هر نفر رسیده، در حالیکه مصرف استاندارد برای هر نفر 150 تا 180 لیتر در شبانهروز است.
ایرنا: احمد هجرانفر، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین، از اجرای طرح مدیریت فشار آب برای کاهش میزان هدررفت آن در شبکههای توزیع استان خبر داد.
ایسنا: حمیدرضا منصوری، مدیر بهرهبرداری و حفاظت از منابع آب استان البرز، گفت: در هیچ جای جهان آب مجانی نیست؛ اما در ایران علاوهبر اینکه آبهای زیرزمینی به صورت مجانی مصرف میشود، مجلس شورای اسلامی نیز پرداخت بهای آبهای سطحی را حذف میکند.
تسنیم: عباس بهاری، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه، گفت: آتشسوزی در ضلع غربی ارتفاعات طاقبستان بامداد دیروز مهار شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

93 سد در اولویت احداث قرار دارند
مشاور وزیر نیرو گفت: در بحث سدسازی 142 طرح در دست اجراست که از این تعداد 93 سد در اولویت قرار دارند؛ اما بیان این نکته نیز الزامی است که در برنامه پنجم توسعه پیشبینی شده بود که 60 سد به بهرهبرداری برسد.
بهگزارش ایلنا، مهندس محمد حاج رسولیها، مشاور وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع ایران، در آیین معارفه و تودیع مدیرانعامل شرکت آب منطقهای زنجان، با اشاره به اینکه تأمین آب شرب استان زنجان جزو اولویتهای نخست بخش آب کشور است، بیان کرد: با توجه به اینکه طی 15 سال گذشته منابع تجزیهپذیر کاهش پیدا کرده است، بنابراین درباره سدهای کشور بهویژه در رابطه با حقابهها بررسی و تحقیقات در حال انجام است. وی با اشاره به تسریع روند عملیات اجرایی سد مشمپا بیان کرد: بررسیها درباره اهداف، ابعاد و حجم رسوب این سد ادامه دارد. مشاور وزیر نیرو به وجود 300 پروژه سد و شبکه در سطح کشور اشاره کرد و گفت: برای این تعداد پروژه نیازمند 170 تا 180 هزار میلیارد تومان اعتبار هستیم. به همین دلیل یکی از طرحهایی که در کشور رصد شد، اولویتبندی این طرحها نسبت به اهداف و پیشرفت فیزیکی و مباحثی است که میتواند در بحث حاکمیتی بخش آب کشور اثرگذار باشد. در این راستا چه در منابع عمومی دولت و چه در سایر منابعی که درباره اوراق مشارکت و بحثهای دیگر است، برای تکمیل طرحها با این هدفگذاری جلو میرویم. وی با بیان اینکه اعتبارات در نظر گرفته شده برای بخش آب کشور حدود 4 هزار میلیارد تومان است، ابراز کرد: برای تکمیل این طرحها حدود 45 سال زمان نیاز است. به همین دلیل نیازمند اولویتبندی در این پروژهها هستیم. حاجرسولیها گفت: در بحث سدسازی 142 طرح در دست اجراست که از این تعداد 93 سد در اولویت قرار دارند؛ اما بیان این نکته نیز الزامی است که در برنامه پنجم توسعه پیشبینی شده بود که 60 سد به بهرهبرداری برسد. هماکنون که در سال آخر این برنامه قرار داریم و با توجه به رکود اعتباری تاکنون موفق به اتمام 50 طرح شدیم و تا پایان سال نیز 17 طرح از طرحهای اقتصاد مقاومتی آبگیری میشود. وی ادامه داد: اجرای سدهای مختلف کشور هدفگذاری شده و هدف اصلی این سدها تأمین آب شرب شهری است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بیمهری سازمان جنگلها با جنگلبان بیمار بویراحمد
مدیر سابق منابع طبیعی بویراحمد که بهدلیل دود حاصل از سوختن جنگلهای بلوط غرب دچار عارضه قلبی شده و برای پیوند قلب در بیمارستان بستری است، از بیمهری مسئولان سازمان جنگلها با خود سخن گفت.
سعید نظری بیان کرد: رئیس سازمان جنگلها بهار امسال در سفری که به استان کهگیلویه و بویراحمد داشت قول مساعد داد که به من کمک مالی کند؛ اما بعد از دستور مساعدت وی، برخی مسئولان متولی توجهی ندارند. وی افزود: امور مالی سازمان جنگلها با وجود دستور رئیس این سازمان هیچ اهمیتی به موضوع نمیدهد. این در حالی است که به گفته پزشکان دود ناشی از سوختن جنگلها عامل اصلی مشکل قلبی من است. نظری با ابراز نگرانی از وضعیت جنگلهای بلوط استان بهویژه در شهرستان بویراحمد گفت: اخبار بسیار بدی از وضعیت جنگلها به گوش میرسد و هر روزه خبرهایی مبنی بر آتشسوزی درختان جنگلی در منطقه میشنویم که بسیار نگرانکننده و دردآور است. وی ادامه داد: بیماری قلبی من بیشتر به دلیل آتشسوزیهای چرندگان و پرندگان و بهطور کلی فون و فلور جنگلهای بویراحمد است که سبب از کار افتادن ریه و نهایتاً ضعیف شدن قلبم شد. تسنیم نوشت؛ این جنگلبان بویراحمدی افزود: وقتی آتشسوزی رخ میدهد، همه موجودات روی خاک از مورچه گرفته تا مار و سایر چرندگان در آتش جنگلهای بلوط میسوزند و دود حاصله سبب تخریب قلب و ریه میشود. نظری بیان کرد: در هر حال طی روزهای آینده در بیمارستان امام خمینی(ره) تهران با توکل بر قادر متعال پیوند قلب خواهم شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

زمین خواری در شهرستان راز و جرگلان
تصرف غیرمجاز 22 هزار مترمربع اراضی منابع طبیعی در شهرستان راز و جرگلان شناسایی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فرمانده انتظامی استان خراسان شمالی از کشف یک فقره زمینخواری به ارزش یک میلیارد و چهارصد میلیون ریال در شهرستان رازو جرگلان خبر داد. علیرضا مظاهری گفت: مأموران پلیس اگاهی با تحقیقات روی یک پرونده زمینخواری متوجه تصرف غیرقانونی 22 هزار متر مربع از عرصههای منابع طبیعی شهرستان راز و جرگلان شدند.
وی افزود: پس از بررسی دقیق پرونده، متهم بازداشت و به مراجع قانونی معرفی شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ایلام از قطبهای تولید نهال در کشور است
مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها، منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: ایلام یکی از قطبهای تولید نهال در کشور است.
به گزارش فارس، غلامرضا هادربادی در جریان بازدید از طرحهای مشارکتی منابع طبیعی استان ایلام بیان کرد: این استان با استفاده از توان و ظرفیت جوامع محلی پروژههای مطلوبی را اجرایی کرده است. مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها، منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: یکی از قطبهای تولید نهال در کشور با همت همکارانم در ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام در این منطقه از کشور ایجاد شده است.
وی ادامه داد: خوشبختانه این منطقه نه تنها از لحاظ تنوع گونهای، بلکه از حیث کیفیت در کشور سرآمد بوده و تولید نهال در استان ایلام با مشارکت مردم و بانوان منطقه کلید خورده است. این مسئول اضافه کرد: هر طرحی که با مشارکت مردم اجرایی شود نه تنها نقش مهمی در اشتغالزایی دارد، بلکه در حفظ و احیای منابع طبیعی و جنگلها نیز نقش مهمی ایفا میکند.
مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها، منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: توانمندسازی جوامع محلی در تولید نهال در استان ایلام مصداق عینی یافته است.
وی ادامه داد: توانمندسازی کلید توسعه پایدار بوده و دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها، منابع طبیعی و آبخیزداری به این مهم اذعان و عنایت ویژهای دارد و در راستای توانمندسازی جوامع محلی و مشارکت مردم میتوان به هدف غایی سازمان در راستای حفاظت و صیانت از منابع طبیعی دست یافت.
مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها، منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: در ارزیابیهای صورت گرفته، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام در راستای تحقق بهرهگیری از مشارکتهای مردمی گامی بلند برداشته است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.